19 citate motivaționale care-ți vor construi caracterul

Caracterul nostru adevărat ne arată pe noi în momentul când suntem singuri și nimeni nu ne vede. Mai jos, puteți vedea o listă de citate despre caracter.

 

 1. Urmărește-ți gândurile, ele devin cuvinte. Urmărește-ți cuvintele, ele devin acțiuni. Urmărește-ți acțiunile, ele devin obișnuință. Ai grija de obișnuința ta, ea devine caracterul. Ai grijă de caracterul tău, el devine destinul tău. (Necunoscut)

 2. Oamenii nu par să-şi dea seama că opinia lor despre lume este o mărturie a caracterului lor. (Ralph Waldo Emerson)

 3. Măsura caracterului real al omului este ceea ce ar face el, dacă ar ști că nimeni de asta nu va afla.  (Thomas B. Macaulay)

 4. Putem judeca uşor caracterul unui om după modul în care îi tratează pe aceia care nu-l pot ajuta cu nimic. (Goethe)

 5. Mulți spun că intelectul e ceea ce-l face pe om un intelectual. Ei n-au dreptate. Este caracterul. (Albert Einstein)

 6. Caracterul este rezultatul a 2 lucruri: Atitudinea mentală și modul în care ne petrecem timpul. (Elbert Hubbard)

 7. Slăbiciunea atitudinii devine slăbiciune a caracterului  (Albert Einstein)

 8. Caracterul este ceea ce tu știi că ești, nu ceea ce alții cred că ai. (Necunoscut)

 9. Aproape toţi oamenii rezistă nenorocirilor. Dacă vrei să testezi cu adevărat caracterul unui om, dă-i putere. (Abraham Lincoln)

 10. Funcția educației este aceea de a învăța pe cineva să gândească intens și să gândească critic. Inteligența plus caracterul – acesta este scopul educației adevărate. (Martin Luther King, Jr.)

 11. Caracterul nostru este în esență un compozit al obiceiurilor noastre. Pentru că sunt modele coerente, adesea inconștiente, ei ne exprimă în mod constant, zilnic, caracterul nostru.  (Stephen Covey)

 12. Caracterul nu e ceva cu care te-ai născut și nu-l poți schimba cum ar fi amprentele digitale. E ceva cu care nu te-ai născut și trebuie să-ți ei responsabilitatea de a-l forma. (Jim Rohn)

 13. Nu-mi pasă ce cred ceilalţi despre ceea ce fac, dar îmi pasă foarte mult de ceea ce cred eu despre ceea ce fac. Asta înseamnă caracter.  (Theodore Roosevelt)

 14. Fii mai preocupat de caracterul tău decât de reputația ta, pentru că caracterul tău este ceea ce ești cu adevărat, în timp ce reputația ta este doar ceea ce alții cred că ești. (John Wood)

 15. Cât de adevărate erau cuvintele taților când spuneau: toți copiii trebuie să se îngrijească de propria lor educație. Părinții nu pot decât să dea sfaturi bune sau să le pună pe căile drepte, dar formarea finală a caracterului unei persoane se află în mâinile lor.  (Anne Frank)

 16. Înțelepciunea îți va da putere, dar caracterul îți va da respect.  (Bruce Lee)

 17. Oamenii își manifestă caracterul în nimic mai clar decât ceea ce ei consideră ridicol. (Johann Wolfgang von Goethe)

 18. Un alt defect al caracterului uman este că toată lumea dorește să-l construiască și nimeni nu vrea să facă îmbunătățiri. (Kurt Vonnegut Jr)

 19. Omul care nu poate crede în el însuși nu poate să creadă în nimic altceva. Baza întregii integrități și caracterului este credința ce o avem în integritatea noastră.  (Roy L Smith)