Aceste locuri te vor MOTIVA să ne vizitezi țara. Câte dintre ele le-ai vizitat deja?

Gastronomia, istoria și tradițiile, toate împletite frumos pe fundalul colinelor verzi sunt elementele care definesc Republica Moldova. Deși promotorii țării noastre pun accent cu desăvârșire pe podgoriile cu viță-de-vie și vinul, găsit în toate asortimentele, țara noastră cuprinde o multitudine de locații care ascund o istorie împletită ani de zile. Situate mai mult sau mai puțin lângă capitala țării, aceste destinații pot satisface atât poftele iubitorilor de vin, a celor cointeresați în a descoperi o nouă gastronomie, dar și curioșilor ce vor să cunoască estul Europei prin prisma țării noastre. Iată cele mai potrivite locații pentru a lăsa o impresie plăcută turiștilor:

1.Soroca

Situat în nord-estul Moldovei, pe malul drept al râului Nistru, acest orașel istoric a devenit o perlă a Republicii Moldova. Simbolul acestui oraș rămâne a fi cetatea Soroca, construită de Ștefan cel Mare încă în 1499, care a devenit o atracție turistică importantă nu doar a orașului, dar și a întregii țări. Pe lângă asta, comunitatea romă a reușit să-și creeze o ,capitală’ a lor, unde pot fi zărite palate ce se întrec în înălțimi și design. Aflându-te aici poți simți pe propria piele feeria secolului XV.

sursa: moldova.md

2.Saharna

Locuri pitorești și puncte istorice, astfel poate fi caracterizată Saharna, localitatea aflată la doar 100 de km de Chișinău. Mănăstirea Sfânta Treime, considerat unul din cele mai mari pelerinaje religioase din Moldova conține unicile moaste ale sf. Cuvios Macarie, iar pe una din stânci amprenta lăsată, potrivit unei legende, de Maica Domnului. Amatorii naturii vor râmane fermecați de natura ce înconjoară această localitate, în special de Râul Saharna care formeaza 22 de cascade.

sursa: calatorie.md

3.Bender

La doar 60 de km mai la sud-est de Chișinău se află Tighina, mai numit și Bender, orașul cu un trecut istoric compromițător. Cu siguranță a-ți ținut în mână o bancnotă de o sută de lei și nu a-ți știut ce imprimeu o însoțeste. Cetatea Tighina, așezată pe malul Nistrului, fiind una dintre cele mai puternice cetăți ale Moldovei, a devenit un obiectiv turistic datorită trecutul istoric care o însoțește.

sursa: descopera.org

4.Castelul Mimi

Descoperit în 2011 de niște muncitori, pe parcursul anilor, Castelul Mimi s-a convertit într-o adevarată capodoperă arhitecturală din lumea vinului. Aflânduse la doar 35 de km de Chișinău, vizitatorii pot căpăta o experiență gastronomică unică datorită bucatelor tradiționale și a vinurilor desăvârșite. Mai multe detalii referitor la excursii puteți obține pe pagina oficială a Castelului Mimi.

sursa: vin2.ro

5.Orheiul Vechi

Dacă sunteți în căutare de peisaje pitorești atunci Orheiul Vechi este destinația cea mai potrivită. Acesta a devenit faimos nu doar datorită meleagurilor fascinante, dar și a evenimentelor ce au avut loc de-a lungul anilor. Gustar fiind unul dintre festivalurile găzduite, care a căpătat succes în special datorită amplasarii avantajoase.

sursa: ivobal.ro

6.Cojusna Winery

Localizat în raionul Strășeni, la câțiva km de capitala țării, vizitatorii pot degusta istoria celor mai selecte vinuri, alături de bucătarie tradițională preparată din produse, exclusive, locale pe fundalul muzicii live. Fabrica produce peste 10 tipuri de vinuri și are pivnițe subterane care depozitează în prezent 250.000 de sticle de vinuri de epocă. De aceea, iubitorii de vin sunt primii oameni care ar trebui să pășească pragul acestei vinării.

sursa: winetours.md

7.Mânăstirea Curchi

Considerată ,,cea mai frumoasă și mai vestită mănăstire din Basarabia’’, Mânăstirea Curchi este un lăcaș de călugări din R.M care face parte din cele mai însemnate monumente  ale arhitecturii basarabene. Fiind avantajos amplasată, poate cuceri orice trecător nu doar prin verdele ce o încojoară dar și datorită trecutului istoric și religios al mânăstirii care a fost cules timp de două secole și jumătate.

Sursa: flystudio.md

8.Conacul lui Manuc Bei

O adevarata istorie ascunde acest complex, amplasat în orașul Hâncești, care include mai multe edificii: Palatul lui Manuc, Casa vechilului, Clădirea contesei, Castelul de vânătoare, Turnul de veghe ș.a. Tunelurile și galeriile subterane sunt renumite în Hâncești, acestea uneau numeroase clădiri și gospodării pentru a servi în calitate de căi de evacuare în caz de pericol, majoritatea au fost demolate în timp, totuși pe teritoriul complexului a fost restabilit tunelul dintre două clădiri importante – Palatul Princiar și Casa Iamandi.

sursa: moldovenii.md

9.Chateau Vartely

Combinația perfectă dintre arta arhitecturală și cea a vinului o puteți găsi la Chateau Vartely. La doar câteva minute de Chișinău, este amplasat pe o colină care deschide o priveliște amețitoare. Istoria, tradiția și cultura vinificației pot fi descoperite într-un program de vizită al Complexului Turistic Château Vartely, alături de excursii și degustări de vin.

sursa: vartely.md

10.Chișinău

Deși capitala țării noastre pare a fi mai mult criticată decât apreciată din punct de vedere architectural, există multe locații care par să fie admirate indiferent de imperfecțiunile care le înconjoară. Picturile murale au devenit din ce în ce mai populare, ilustrând diferite personaje chiar și istorice, iar muzeele rămân a fi cartea de vizită pentru cei veniți de peste hotare.

sursa: fotokiri.com