(VOX) Ce mănâncă tinerii când sunt stresați?

     Tuturor ne este cunoscut termenul de „stres” și toți ne luptăm cu el prin metode diferite. Unii citesc, alții optează pentru plimbări lungi, dar totuși, cei mai mulți dintre noi aleg să-și potolească pofta cu ceva gustos. Am întrebat câțiva tineri cum luptă cu stresul și iată ce au răspuns ei.

RoundPhoto_Jun262016_181859      Dacă sunt stresat,  nu prea am poftă și manânc doar ceva foarte bunișor. Din bunișor îmi place carnea prajită, fiartă, cu sos sau fără. Nu conteză, carne să fie. Încerc să mă relaxez la o cafeluță alături de persoanele dragi mie sau dau un sunet cuiva. Trebuie să vorbesc, ca să nu mă gândesc la problemele mele și vorbesc despre orice, măcar și despre politică. Dacă stai singur, închis, e greu, trebuie să spui ce ai pe suflet. Cel puțin pe mine asta mă ajută.

– Alexandru Lungu –

RoundPhoto_Jun262016_175256      Mănânc Nervi, dar de fapt, ce gătește soțul, aceea manânc, și desigur dulciuri.  Nu prea am timp pentru depresie, dar în orice caz, dulcele e cea mai bună soluție.

– Diana Voevutki –

RoundPhoto_Jun262016_175350      Per general, atunci când mâncăm, instinctiv ne simțim în siguranță, probabil tocmai de asta mâncarea și este salvatorul nostru în perioadele stresante. De ceva timp am făcut schimbări drastice în meniul zilnic. Înainte, pentru a scăpa de starea de tensiune obișnuiam să mănânc ceva dulce sau junk food. Doar după ce am făcut marea schimbare, mi-am dat seama cât de tare alimentația afectează modul în care ne simțim. Acum în loc de biscuiți mănânc un măr, în locul ciocolatelor au venit piersicile și caisele. Este mult mai gustos și sănătos, chiar dacă necesită o perioadă ca să te obișnuiești!

– Ana Bațan –

RoundPhoto_Jun262016_175049      Stresul trece doar cu mâncare super delicioasă, nu deserturi și ciocolate, dar mâncare sărată și piperată.

– Mihaela Cîrnov –

RoundPhoto_Jun262016_175216      Când sunt stresată beau multă apă și vreau să mănânc chestii nesănătoase sau nu am poftă deloc de mâncare. Când sunt stresată, îmi cumpăr Fast Food și dulciuri, mă pun în fața televizorului și privesc filme. De fapt, filmele și cărțile mă scot din depresie/stres. Mâncarea gustoasă, gătită de mine și un pahar de vin sunt perfecte, pentru a ieși din depresie. Privind filme bocesc și plâng de milă, ulterior mă spăl pe față și beau un pahar cu apă extrem de rece. Și gata.

– Ana Sîrbu –

RoundPhoto_Jun262016_175144      Atunci când sunt stresată mănânc „cărţi”, nu știu dacă se pune, însă doar astfel scap de stres, cu ajutorul unei cărţi bune.

– Andreea Russo –

title319811604      Ok. Mie îmi place să mănânc orice, indiferent de stresuri și depresii,  nu sunt alintat în mâncăruri, combinații diferite, gusturi noi, aș mânca și exotice chestii dacă aș avea posibilitatea. Dacă aș trăi în pădure aș mânca și gândaci și scoarță, ca să supraviețuiesc. Mâncatul calmează, este adevărat. Cică oamenii sunt mai buni când mănâncă și asta e adevărat.

– Ronin Terente –