Alina Panico, prezentatoare TV: “Dorința de a fi primul om care transmite adevărul în casele oamenilor m-a făcut să urc trepte grele.”

Ea este un exemplu viu al faptului că prin muncă asiduă omul poate atinge orice altitutine.
Alina Panico este prezentatoare de știri la postul de televiziune 10 TV.  Ea este cea care ne aduce în case adevărul orei 20:00.
Continuă lectura și află aici despre motivarea unui om îndrăgostit de televiziune.

-Cine este Alina Panico dincolo de ecrane?

#liberă O femeie independentă, fără scrupule, care își asumă riscurile și, plecând de la pupitrul știrilor, se instalează în fața calculatorului, își face planul pentru a doua zi și își analizează greșelile.

E cordială și sensibilă, fricoasă în unele situații, dar puternică în același timp. Știe să lupte pentru oamenii din jurul ei. Preferă să fie autentică în loc săși dea cu fard pe viață. Crede că somnul și mâncarea sunt o pierdere de timp! Iubește, speră și vrea schimbări majore și în fiecare zi. Adoră ploaia și să meargă cu trenul.

-Ce este motivația? De unde provine și cum o menținem?

#muncă Motivația izvorăște din interiorul nostru. Suntem portavocea a ceea ce gândim de dimineață până seara. Motivația o asociez cu munca. Muncind obții rezultate, nu întotdeauna cele așteptate, însă orice eșec sau victorie te motivează să îți continui traseul. Dacă nu o faci indiferent de situație, ești slab.

Motivează-te în fiecare zi, trezește-te și spune-ți că vei avea o zi reușită, că doar în mâinile tale stau deciziile importante de peste, iar oamenii din jurul tău au nevoie de tine. Motivația se menține cu mintea trează, cu zâmbetul pe buze și cu oameni frumoși!

-Astăzi ești o prezentatoare TV de succes, dar cine sau ce te-a motivat să alegi jurnalismul drept vocația ta?

#câștig  Alegerile de ieri – rezultatul de astăzi! Dorința de a fi primul om care transmite adevărul în casele oamenilor m-a făcut să urc trepte grele. Nu am avut oameni care să îmi spună că asta trebuie să fac, în schimb am avut oameni care îmi insuflau ideea că se poate, nume grele din domeniul mass mediei. De la idee până la decizie nu a fost decât un singur pas. M-am automotivat zilnic, că ceea ce fac eu este în premieră. Eu scriu istorie! Aruncând o privire înapoi, îmi dau seama că meseria aceasta nu este pentru oricine, e dură, te consumă, însă orice efort este răsplătit cu desăvârșire. De cele mai multe ori ’’să treci sticla’’ în televiziune e foarte important, pentru că nu există o formulă magică care să te facă de mâine să fii telegenic și să reușești să transmiți mesajul dorit. E ceva cu care te naști sau nu.

– Îți mai amintești de prima zi în calitate de prezentatoare TV? Cum ai descrie-o succint?

#emoție  Povestea de dragoste ’’Alina și Televiziune’’ a început în 2013 la Brașov. Ce pot să vă spun? A fost dragoste la prima vedere. M-am așezat în fotoliul prezentatorului, am început să citesc prompterul, cu emoții, încât aveam impresia că sunt prima basarabeancă venită în România și efectuează primul zbor în spațiu. A fost cea mai importantă zi din viața mea, atunci m-am regăsit în ceea ce făceam și mi-am spus: ’’o să muncesc zi de zi pentru a fi un exemplu’’. Zis și făcut! De atunci trăiesc fiecare live cu noi emoții, acolo unde totul se cronometrează la secundă, acel moment magic în care îți auzi numele și știi că intri pe sticla televizoarelor în casele a mii de oameni.

– Cum putem motiva societatea prin intermediul TV-ului?

#adevăr Societatea noastră este bolnavă de neadevăr. Un tip de cancer greu de tratat. Avem nevoie de operații scumpe, plătite cu ani grei, realizate în occident pentru ca cetățenii Republicii Moldova să poată deschide televizorul și să spună: ’’acest om, această poveste mă inspiră, vreau și eu să ajung așa!’’ Avem nevoie pe acest teritoriu de canale media care să informeze echidistant, să transmită realitatea așa cum este ea, să schimbe percepții și mai apoi să îi motiveze. E un drum lung, dar nu imposibil. Televiziunea pe care o reprezint asta face, zi de zi. Nu este un exercițiu greu, din contra, mai greu e să distorsionezi informația și să vii în fața telespectatorilor cu minciuni. Oare în acest caz putem vorbi de motivație? Suntem la ani distanță de a motiva societatea prin intermediul TV-ului. Motivația trebuie scoasă în stradă, avem atâtea exemple care ne pot motiva în acest mic stat.

– Cum îți petreci timpul în care nu te afli în fața camerei?

#brambura În spatele micului ecran descoperi un om care are părinți frumoși, pe care îi vizitează rar, prieteni minunați cu care petrece timpul productiv. Un om care găsește resurse de unde să se alimenteze pentru a trăi viața pe fast-forward, din cărți, din filme, din experiența proprie, dar și din a oamenilor din jur. Am activat o perioadă în domeniul organizării evenimentelor. Ei bine, atunci când am ocazia, colind evenimentele care se organizează și analizez diferențele. Ador să analizez ceea ce se întâmplă la evenimente, să ajung acasă și evaluez ziua respectivă. Fiecare zi din viața noastră trebuie evaluată cu o notă, de la 3 la 7. Fiecare cifră are o valoare, iar zilele toate trebuie să fie valoroase pentru evoluția noastră.

– Reieșind din experiența ta personală, spune-ne ce trebuie să facă tânăra generație pentru a se lansa în jurnalism?

#educație Nu există o rețetă sau un ghid pentru a răspunde la această întrebare și niciun manual nu îți va spune cum trebuie să te comporți după ce părăsești băncile facutății. Jurnalismul din Republica Moldova are nevoie de profesioniști școliți în afară, cu simțul responsabilității, de tineri educați și corecți.

-Cunoaștem că ai urmat facultatea în România, relatează-ne care sunt avantajele studiului în străinătate?

#diferență Ai libertatea de a alege, nu ești constrâns. Studii la standarde europene, fără taxe de școlarizare, fără MITĂ, dar cu burse grase de tot felul. Dascăli căliți în afara catedrei și școală care nu se rezumă doar la cursuri și seminarii. Te aruncă în stradă, în fața celor mai mari agenții, să te ia cu fior și să îți dai seama că asta e viața adevărată, pentru a nu avea surprize prea mari atunci când te trezești cu o diplomă în mână și o poză cu multe like-uri pe Facebook.

-Ce cărți motivaționale ai putea să recomanzi cititorilor noștri?

#citeștemult

Secretele succesului Dale Carnegie

Vorbiţi oamenilor despre ei înşişi şi vă vor asculta ore întregi.

Seneca – Scrisori către Lucilius

Nu este puțin timpul pe care îl avem, ci mult cel pe care l-am pierdut

-Spre final, oferă cititorilor noștri un mesaj motivațional.

#crede Tu ești unic! Tu poți inspira! Tu poți motiva! Nici nu știi cât de important ești pentru cei din jurul tău! Iubește și dă tot ce ai mai bun din tine, fură zilnic de la cei mai buni din domeniul tău, citește-i și creează din tine un model demn de urmat!
______
Vă mulțumim pentru sinceritate! Cu drag, echipa motivare.md!