Cristian Cernat și Andrei Tudosan, tineri ambițioși: “Uită că banii tot rezolvă-n viața ta! ”

Cristian Cernat și Andrei Tudosan sunt doi tineri din Republica Moldova care ne-au demonstart și ne demostrează în continuare că nu este nimic imposibil, doar voință și dorință să ai, iar restul se rezolvă cât ai clipi.

Tineri, ambițioși și, desigur, tari de caracter au decis să meargă-ntr-o călătorie, care după spusele lor, aceasta  le-a ajutat să se regăsească pe ei înșiși.

Sincer, la început nu credeam că e posibil să călătorești fără bani, de aceea am decis, chiar personal să-i iau la întrebări pe acești doi tineri.

– Cum a început totul? Cine v-a inspirat?

Înainte de a începe aventura am întâlnit o persoană care iubește să călătorească atât de mult ca și mine. Îl cheamă Alex și a călătorit fără bani, cu mașini la ocazie (autostop),  necunoscând limba engleză, odată până în Norvegia și apoi până la Barcelona, Spania.

„Am găsit limbă comună și mi-a povestit că a fost una din cele mai frumoase experiențe din viața lui, a lăsat viața să-l surprindă. În moment ce-mi povestea câte ceva din istoria lui, inima mea a început să se zbată mai tare și mai tare, realizam ca vreau s-o fac și eu, în același timp mi-e era frică: s-a început procesul de „ce dacă?” căutăm scuze, dar dorința de a pleca era mai mare, creierul a început să caute motive “de ce s-o fac”. Următoare zi după ce l-am cunoscut pe Alex, l-am sunat pe Andrei, un prieten cu care sunt pe aceeași undă, o persoană pe care îl consider frate. I-am povestit despre Alex și aventura lui, la care el în glumă îmi propune să plecăm în Grecia, unde eu am răspuns în glumă da, dar peste câteva clipe ambii am realizat că nu este o glumă și am decis să o facem.

Următoare zi am plecat spre Grecia, am luat tickete până la București și seara am plecat. Am ajuns la București cu 15 euro, deja nu mai era drum înapoi, dar nici nu ne gândeam la asta, entuziasmul nostru ne ghida doar înainte, am scris scopurile pentru călătoria noastră și am plecat! Astfel a început prima zi”, spune Cristian.

– Cum a decurs prima zi?

Ne-am pus la ocazie și am așteptat nu mai mult de 5 minute până la prima mașină. L-am întâlnit pe Cristian, un bărbat român care lucrează în Suedia, am avut o conversație inspirationala cu el, într-un fel a deschis usa la ce urmează, ne-a dus până la vamă și ne-a dat 45 de euro, el a crezut în ceea ce facem la fel de tare ca și noi. La amiază am ajuns în Bulgaria la Ruse. Prin couchsurrfing, am găsit să stăm la un cuplu de ingineri francezi, care ne-au primit cu cel mai mare drag. Loulou și Maria călătoreau deja de ceva timp, ei au fost prin toată lumea și au împărtășit cu noi ce-a mai bună metodă de a păstra amintirile, au întins câteva ațe din pod până în podea și cu cleștele prindeau fotografiile din călătorie, ce simplu și genial. E un cuplu care inspiră dragoste și respect, se ajutau unul pe altul și împreună erau gata să meargă peste tot. Am fost cu ei seara la o plimbare prin Ruse.

Iar ceea ce urmează în călătoria noastră este un curs practic de dezvoltare personală, unde viața este profesorul, iar experienta și atitudinea determină unde ajungi și ce oameni întâlnești.

-Călătorie ieftină, e posibil acest lucru, sau mai bine zis, care e secretul?

Prima dată când ne-am pornit din casă, aveam 15 euro, iar după 26 de zile de călătorie, ne-am întors înapoi cu 30 și ceva euro. Mai tîrziu a apărut întrebare  “cum să ajungem în Norvegia?”, deoarece banii deja erau cheltuiți. Iar în așa situații creierul tău nu are încotro, trebuie să gândească.

De călătorit ieftin, e posibil dacă folosești capul tău, în primul rând, nu al altora.

-Ce așteptări ați avut de la această călătorie?

Nu am avut așteptări,  mai târziu am început să scriem scopuri. Iar așteptările depind de atitudinea ta, ele trebuie sa vie de la tine, din ceea ce tu o să faci.

-Ce ați luat în primul rând cu voi?

Prima dată când ne-am pornit, am luat haine groase, sac de dormit din păcate nu am luat, însă ne-a salvat niște prieteni.

-De ce experiențe neplăcute ați avut parte?

Au fost experinețe, care noi niciodată nu am regretat, au fost dificile, dar anume atunci noi am învățat. Care a fost faza? Tu poți să-ți alegi ce rezultat vrei să obții!

Dacă toate problemele să le percepi ca pe ceva care tu nu ai putea depăși , mereu vei da înapoi, niciodată nu vei putea trece la următorul pas, la o nouă etapă.

-Care este locul care vă plăcut cel mai mult?

Cluj Napoca, Mihail Delinschi, Kaunas, apropo, acesta este cel mai tânăr oraș pe care l-am văzut, cu foarte mulți tineri.

Din tot ce am aflat de la acești doi tineri, am înțeles că nu e neapărat să fii bogat ca să călătorești bine, iar călătorind te regăsești!

Dacă vreți să aveți parte și voi de așa momente, băieții vă îndeamnă să mergeți cu ei într-o echipă veselă, având parte de aventuri de neuitat! Să inspirați lumea împreună!

Suntem bucuroși că v-ați împărtășit experiența voastră cu noi, iar echipa noastră vă urează succes și multă motivație în continuare!