Lăsați stresul și nervii la o parte, bucurați-vă de viață

Este tânăr și lipsit de inhibiții, cu o dorință aprigă de a schimba societatea noastră, nu îi este frică de provocări și nu se oprește chiar dacă este criticat. Am vorbit azi cu Andrei Bolocan, ca să-l cunosc din altă perspectivă. A răspuns sincer și cu noi emoții la fiecare întrebare.

Spune-mi puțin despre activitatea ta în Canada și de ce ai plecat din Moldova, de la televiziune?

De la televiziune am plecat pentru că nu puteam să fiu în afara țării și să fiu la TV, cel puțin nu în condițiile în care eram. De ce am plecat? Mi-am dorit o nouă etapă, o nouă aventură, a fost o dorință de a face un experiment, să simt pe pielea mea ce înseamnă -38C .

Care ar fi o diferență între oamenii de aici și din Canada?

Vrei să-ți spun că vânzătoarele zâmbesc atunci când spun bună ziua și la reverede, o zi bună? Să îți spun că șoferii te lasă la zebră să treci mai ușor ca aici?

Ai în gând să te întorci înapoi, acasă?

Cred că dacă aș avea o ocazie bună și aș fi motivat. Pe mine mă trage să muncesc aici.

13474048_1048563871895307_2104410872_n

 

Cum a apărut ”Lumina”?

Din dorința de a mă exprima, îmi pare că am ce spune lumii și scot asta în online.

De ce ai ales numele Fedot?

Fedot pentru că copilăria la Telecentru, pentru că stadion, pentru că școala 39, pentru că scandaluri. Eu am crescut într-un mediu post-sovietic-alcoolico-violento, de acolo m-am inspirat, cu un accent mai rus.

Ești destul de des criticat de oamenii care nu te înțeleg, cum treci peste asta?

Imaginează-ți că cineva nu te înțelege, cum să te superi pe asta? Eu mă supăr că oamenii adesea sunt leneși și nu vor să facă efort să înțeleagă. Eu nu cred că e o problemă să faci față criticilor. Uite, Dorin Chirtoacă are parte de critici și de oameni care pe bune îi zic că nu este un primar bun și trebuie să plece. El nu reacționează și crede că face lucruri bune.

Ți-ai dorit faimă vreodată?

Faimă? Eu nu știu ce înseamnă faimă, să urle oamenii când mă dau jos din limuzină? Nu. Să întâlnesc oameni în parc care mă recunosc? Da.

Când ai plâns ultima dată? De ce?

M-am umezit când i-am văzut pe ai mei, nu i-am văzut de 2 ani și a fost un moment frumos.

13472232_1048556628562698_838482118_n

Cum a fost când a venit pe lumea Magda ?Ce ai simțit?

Și atunci am plâns(râde..).A fost intens, a fost un munte de emoții care au năvălit peste mine, eu niciodată nu credeam că un boț de om atât de mic poate fi atât de puternic și poate să te dea jos cu atâta putere. Este un moment frumos și recomand tuturor bărbaților să asiste la nașterea copiilor săi.

Dacă ai avea posibilitatea să schimbi ceva în lume, ce ai face?

Ou, bine! Pe mine m-aș schimba. Aș deveni mai organizat, mai concentrat, mai puțin distrat, aș face fotografii cu mai puțini oameni în parc, probabil.

Cum arată pentru tine o duminică perfectă?

Duminica perfectă e acea duminică în care, să zicem Magda este luată în dormitor de fetele mai mari și noi mai dormim vreo 2-3 ore. Ieșim undeva, la o vinărie sau un bar, să mâncăm plăcinte sau ceva desert. Pot să am inspirație să fac un video. La sfârșit de zi pregătim fetele de școală și le culcăm. Pe la vreo 10 după ce terminăm treaba, ne culcăm cu Nata și ne uităm unul la altul în ochi.

Ai regrete?

Da, prea multe.

De ce îți este cel mai dor din copilărie?

Mi-e dor de senzația de a fi sfârșit de vacanță și eu să-i zic mamei, “Mama, dar la noi a fost nanu’ Leonea și am stat la masă, sunt obosit și vreau să dorm, hai eu mâine nu mă duc la școală’’. Eu eram cunoscut ca omul care prelungește vacanța cu o  zi înainte și cu o zi după.

Dacă ai mai avea o săptămână de trăit, ce ai face?

Aș suna oamenii dragi, i-aș invita să ne vedem, să vorbim, să bem o bere , să mai tragem niște beții. Poate ne ducem până în România, la munte. În rest ca de obicei.

Există dragoste?Sau sunt doar povești de adormit copiii?

Da, există dragoste, dragostea pe care o vezi în filme, este poveste de adormit copiii. Dragostea adevărată se clădește cărămidă cu cărămidă, trebuie lucrată, ai emoții, greșești, calci pe bec, plângi, regreți, aia e dragostea.

De ce îți este frică în viață?

Mi-e frică să nu reușesc, sunt lucruri pe care eu vreau să le fac și mă tem să nu reușesc. Mi-e frică pentru ai mei, pentru sănătatea și confortul lor.

13454058_1048556738562687_985907072_n

De ce motto te conduci în viață?

Nu mă conduc după nici un motto, am niște repere uneori. Mie îmi place o vorbă în germană, “Odată înseamnă niciodată”.

Ce sfat ai da tinerilor aflați în căutarea scopului pentru viață?

Sa nu mai fie atât de stresați, și la 25 sau 40 mai ai momente în care nu știi ce să faci cu viața ta, să își găsească cel puțin un principiu de bază. Ca lucrul pe care ei îl fac să le aducă fericire. Eu am vreo 5 facultăți nefinisate, nu mă laud cu asta, dar nu-i un motiv de stres.

P.S:   Producătorul Emisiunii “Lumina”, Andrei Bolocan, te invită la un seminar motivațional de business și leadership – VEAȚA MEA!!1.  VEAȚA MEA!!1 este un eveniment special creat pentru tine. Glume haioase, informații interesante și cuvinte necenzurate în limba franceză! Vino cu întreaga familie (mai ales dacă ai peste 16 ani)!   Îmbracă-te în ceva scump, dar nu la fel de scump precum Valerian Mînzat și intră în lumea de vis a bancurilor umoristice și hazlii.

Hahaha, o sa fibă vesel tare! ( Andrei Bolocan)
Photo credit: Daniela Afanasii