«Acum» — este tot, ce ai tu…

Peaceful-Warrior-2006-2

Îmi plac călătoriile lungi, ele, de obicei, îmi dau timp să mă gândesc la diferite momente fericite sau nu chiar, să meditez, să mă simt liberă…

Cartea despre care o să vă relatez, la fel este o călătorie, aș zice eu, una pașnică.

Ea mi-a marcat acestă vară, și sigur, am pus-o în topul celor mai bune cărți citite de mine.

Scrisă cu atenție și profunzime, cartea ne oferă un îndemn de a ne bucura de viață și de a continua mai departe, deși ne pare prea greu.

Foarte ușor de citit, cartea povestește despre un student american, sportiv de performanță, care într-o seară, întâmplător,  întâlnește un bătrân,  într-un loc straniu, la benzinărie.

Mai târziu acest bătrân îi schimbă viața tânărului.Deși pentru alții era un simplu angajat la benzinărie, pentru tânăr el era o sursă de inspirație.Anume el îl transformă dintr-un tânăr neștiutor, într-o ființă conștientă de lucrurile pe care le săvârșește, el îl ajută să treacă peste foarte multe obstacole din viața lui, mai ales în sport și-I arată viața pe care el ar trebui să o trăiască.

Oricât ar părea de straniu, acest bătrân, mai bine zis maestru, m-a îndemnat și pe mine să devin un luptător pașnic, să merg spre țelurile mele cu capul sus și să fiu puternică, orice s-ar întâmpla.

Cartea se numește “Calea luptătorului pașnic” scrisă de Dan Millman.

Mai jos, am ales un fragment care m-a impresionat:

„- Unde ești, Dan?

– Aici.

– Ce vreme este?

– Acum.

– Cine ești tu?

– Acest moment.”

În jurul nostru, întotdeauna ceva se întâmplă, iar tu dacă nu obții ceea ce dorești ești nefericit, suferi. Și chiar dacă obții ceea ce dorești, la fel ești nefericit.Dar știi de ce? Pentru că nu poți ține aceasta veșnic.

De aceea trebuie să trăim momentul, ACUM!