TOP 5 cărți inspiraționale de la femeia care promovează cititul – Rusanda Cojocaru

Este  moldoveancă, dar deja București este considerată casa ei. De câțiva ani se ocupă cu promovarea lecturii în rândul tinerilor, iar acum poate fi considerată una dintre cele mai SUPER femei ale României.

Datorită pasiunii pentru citit, a creat Bookletta, adică geanta pentru carte, mai exact geanta care pune în valoare cartea. Ea spune că o femeie trebuie să citească orice îi face bine, dar să citească, „Citesc, deci sunt sexy”. Mai are și o colecții de haine lansate, create din materiale africane. Vă dați seama, un om cu atâtea pasiuni și ocupații poate avea multe cărți de recomandat, de aceea să vedem care sunt acestea:

1267774_10151870943477165_356676448_o

1. „Arta Războiului”  de Sun Tzu –  Am citit-o în liceu, când încă nu intrasem în luptă. Am reținut două idei importante: că victoria într-o luptă e hotărâtă încă dinainte să înceapă lupta; ți să nu-ți fie teamă dacă înaintezi prea încet, ci doar dacă te oprești.

2. „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle – “Conştiinţa este calea de a ieşi din durere.” spune Tolle. In extensis înseamnă că majoritatea părţilor complicate din viaţa noastră ni le generăm singuri.


3. „Sinele de două milioane de ani” de Anthony Stevens – Pentru că tot ceea ce suntem, tot ce producem, tot ce vom fi, totul se trage din zestrea noastră arhetipală umană.

4. „Poți să-ți vindeci viața” de Louise Hay – Pentru partea cu corelarea emoțiilor negative și a bolilor pe care acestea le generează. Pentru afirmații pozitive, pe care toți ar trebui să le repetăm, până le credem.

5. „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman – IQ-ul ridicat nu mai este singurul coeficient care ne interesează, în ziua de azi, iar Goleman este cel care a adus termenul EQ (emotional intelligence) în atenția unei lumi întregi. Prin această carte, autorul a stârnit o adevarată revoluție în lumea psihologiei.

Mulțumim Rusandei pentru cărțile recomandate și sperăm că v-ați făcut deja câteva notițe în lista cu lecturi.

12662593_10153848027532165_8348129049480719312_n